Apotheek – Huisartsenpraktijk Nieuwerbrug – Nieuwerbrug a/d Rijn
Gravin Jacobastraat 24 2415 AX Nieuwerbrug a/d Rijn Tel:0348 - 688379 Spoed keuze 1
Header afbeelding

Apotheek

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten voor medicijnen kunt u bij voorkeur aanvragen door in te loggen op de patiëntenomgeving van deze website. Klik hiervoor op onderstaande button.

&nbsp: Recepten aanvragen

Ook is het mogelijk om herhaalrecepten telefonisch aan te vragen via (0348) 688379, met optie 2 kan de receptenlijn worden ingesproken. Tot slot bestaat er nog de mogelijkheid om de lege doosjes te deponeren in de reguliere brievenbus naast de glazen deur bij de praktijk of af te geven bij de assistente.

Recepten

Medicijnen  die worden voorgeschreven tijdens het spreekuur van de huisarts en recepten van  andere (tand)artsen kunt u in de regel direct meenemen.

Afhaaltijden medicijnen

U krijgt een mailtje op het moment dat uw medicatie klaarligt. Ma/di/do/vrij: 11.30-12.00 uur en 15.30 -16.30 uur. Woensdag: 11.00-12.00 uur. Wij willen u vriendelijk verzoeken om zich zoveel mogelijk aan deze tijden te houden. De assistentes krijgen zo de gelegenheid ook hun andere werkzaamheden te verrichten. Het komt regelmatig voor dat medicijnen geheel of gedeeltelijk door de patiënt zelf moeten worden betaald. In geval van (bij)betaling vragen wij u contant of met de pinpas af te rekenen. Houd hier rekening mee bij uw bezoeken aan de apotheek.

Specialistenrecepten

Het heeft de voorkeur om ook de recepten die door uw specialist in het ziekenhuis zijn voorgeschreven in onze apotheek af te leveren. Wij kennen uw medische voorgeschiedenis en hebben goed inzicht in de medicijnen die u gebruikt of gebruikt heeft. Dat alles maakt de kans op ongewenste combinaties zo klein mogelijk.

Hulpmiddelen

Per 01-01-2021 mogen wij als apotheek diverse hulpmiddelen (incontinentiemateriaal, wondverband, cathetermateriaal, diabetesmateriaal, drinkvoeding) niet meer standaard leveren. De meeste zorgverzekeraars eisen dat een hulpmiddel geleverd moet worden door  een landelijke leverancier. Indien dit voor u geldt, heeft uw zorgverzekeraar u hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. In de voorwaarden kunt u hierover teruglezen. Als u een vraag heeft over de levering van hulpmiddelen, kunt u contact opnemen met de assistente.

24-uurs afhaalkluisjes

Indien het niet mogelijk is om tijdens opening van de praktijk de medicijnen af te halen, dan bestaat er de mogelijkheid om deze in een medicijnkluisje te laten zetten. De zes kluisjes bevinden zich boven de beide brievenbussen naast de ingang van de praktijk. Van de assistente krijgt u een code waarmee het kluisje geopend kan worden. U kunt dan na sluitingstijd van de praktijk de medicijnen afhalen. Wij verzoeken u vriendelijk om het kluisje voor de volgende werkdag leeg te maken, zodat deze opnieuw gebruikt kan worden. Indien het kluisje binnen 48 uur (werkdagen) niet geleegd is, is de medicatie tijdens de afhaaltijden in de apotheek af te halen.